gototopgototop
среда, 21. мај 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
ППВ и МСП И. Дачић у Бриселу разговарао о помоћи ЕУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ХанПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић предводио је данас делегацију Владе Србије која се у Бриселу састала са европским комесаром за регионалну политику Јоханесом Ханом.

Министар Дачић је после састанка изјавио да је овај сусрет важан јер је у Хановој надлежности Генерални директорат за регионалну и урбану политику који управља Фондом солидарности.

"ЕУ ће помоћи Србији у прављењу саме апликације за помоћ пошто се ми први пут суочавамо са тим питањима", објаснио је Дачић, и истакао да је битно да се што пре окончају ове процедуре, како бисмо у најкраћем могућем року могли да користимо та средства.

Дачић је негирао да је реч о суми од пола милијарде или милијарду евра, и подвукао да је свакако реч о значајним средствима.

Министар Дачић је објаснио и да је потребно да сагласност дају Европска комисија, Европски парламент, али и Савет ЕУ.
"Имамо рок од 10 недеља, крајњи рок је август. Што раније аплицирамо, то ће рокови за одлучивање и добијање средстава бити краћи. Реч је фонду где постоје јасни проценти, а сигурно је реч о више десетина милиона евра", објаснио је Дачић, и додао да је комесар Хан прихватио позив да дође у Београд већ у суботу.

У делегацији Владе Србије били су министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и државни секретар у Министарству финансија Никша Вушуревић.


Састанак министра Дачића са комесаром Ханом

 

Говор министра Дачића након састанка са комесаром Ханом