gototopgototop
среда, 29. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Брифинг за амбасадоре Афричко-арапске групе земаља
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - амбасадори групе афричко-арапских земаљаПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одржао је састанак са петнаест амбасадора групе Афричко-арапских земаља: Алжира, Анголе, Гвинејe, ДР Конга, Египта, Ирака, Кувајта, Либана, Либије, Марока, Нигерије, Палестине, Сирије, Туниса и УАЕ, у циљу даљег јачања позиције Републике Србије у арапским земљама, као и унапређења и интензивирања билатералних односа са афричким партнерима.

Министар Дачић нагласио је да Србија жели да очува и унапреди своје традиционалне везе са државама Африке и арапског света и истакао спремност за даље унапређење економске сарадње са овим земаљама.

На састанку су најављене измене у визном режиму Србије које ће олакшати пословне и друге контакте између Србије и ових земаља.

Амбасадори Палестине Мухамед Набхан и Алжира Абделкадер Месдуа су наступили у својству доајена арапске и афричке групе у дипломатском кору, у чије име су изнели предлоге за даље унапређење комуникације између Министарства спољних послова Србије и амбасада ове групе земаља.

Договорено је да се састанци у овом формату редовно организују и у наредном периоду.