gototopgototop
среда, 03. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Завршена осма рунда дијалога Београда и Приштине
+ larger fontnormal font- Smaller font
zgrada-eu-briselОсма рунда дијалога Београда и Приштине уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, завршена је ноћас без постизања договора.
Премијер Србије Ивица Дачић изјавио да тренутно нема договора у дијалогу са Приштином, да остају разлике у ставовима када је реч о надлежностима будуће Заједнице српских општина.

„Разговори су били дуготрајни, веома тешки, исцрпљујући и драматични, не по тону, него по ономе што се добија, и што се губи, и по могућим последицама. Уложен је велики напор, али и даље постоје значајне разлике око најзначајнијих питања, која се пре свега тичу надлежности Заједнице српских општина, око полиције и правосуђа".

Премијер Дачић је нагласио да је српска делегација, коју су чинили први потпредседик Владе Александар Вучић, потпредседница Владе за евроинтеграцијe Сузана Грубјешић, министар спољних послова Иван Мркић, саветник председника Србије Марко Ђурић и директор канцеларије за КиМ Александар Вулин, показала јединство и висок степен уважавања реалности, али и тежине проблема с којима се Србија суочава.