gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 03. фебруар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Селаковић разговарао са председником Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском
+ larger fontnormal font- Smaller font
2021-02-03 13-06-54Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са председником Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском Гораном Милашиновићем са којим је разговарао о досадашњој сарадњи и заједничким активностима у овој години.

Шеф српске дипломатије поздравио је досадашњи ангажман Комисије у промовисању приоритета Србије, заштити наших националних интереса и изразио наду да ће рад Комисије и даље бити усмерен у овом правцу, уз консултовање са Министарством спољних послова.

Министар је нагласио значај интезивирања заједничких активности на промоцији културног и природног наслеђа Србије, наших потенцијала у области науке и образовања и доприноса Србије у јачању медијске писмености.

Селаковић је поручио да су од великог значаја активности председника Комисије на јачању сарадње са бројним институцијама и партнерима у Србији, као и са Секретаријатом Унеска, Регионалном канцеларијом у Венецији и Антена канцеларијом у Сарајеву.

Такође, министар је истакао спремност Министарства за наставак подршке Комисији у погледу обнове састава, обезбеђивања неометаног рада, јачања видљивости и планирања и реализације заједничких активности у областима у надлежности Унеска.