gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 20. јануар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић и Борисов о политичкој и економској сарадњи
+ larger fontnormal font- Smaller font
selakovic-borisovМинистар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас у Софији са бугарским премијером Бојком Борисовим о политичкој, инфраструктурној и економској сарадњи две државе, али и предузетим мерама у борби против вируса Kовид-19.

На састанку, којем је присуствовала заменица премијера и шефица дипломатије Екатарина Захаријева, констатовано је да су одлични лични односи председника Србије Александра Вучића и председника Владе Бугарске од великог значаја за билатералну сарадњу две државе, коју је међутим неопходно интензивирати политичким дијалогом на нивоу министара спољних послова.

Србија придаје посебан значај даљем развоју свеукупних билатералних односа са Бугарском, као посебно важном суседу и пријатељској земљи, у духу међусобног уважавања и блиских веза два народа.

Селаковића у току дана очекује и састанак са бугарском колегиницом Захариjeвом, на чији позив борави у Бугарској.

Званичну посету Бугарској шеф српске дипломатије јутрос је почео обиласком храма Свете Недеље у Софији, где се поклонио моштима светог краља Милутина и разговарао са главним секретаром синода Бугарске православне цркве епископом Герасимом.

Поподне ће се састати и са председником Републике Бугарске Руменом Радевoм.
 
У Бугарској су на снази оштре мере против короне, поред осталог затворени су сви угоститељски објекти до краја месеца, а не раде ни тржни центри.
Извор: Танјуг