gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 08. јануар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Селаковић са амбасадором Катара о унапређењу билатералних односа
+ larger fontnormal font- Smaller font
8120211Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Катара у Републици Србији шеиком Мубараком Фахадом Ал Танијем, са којим је разговарао о свеукупној сарадњи и могућности унапређења билатералних односа.

Министар Селаковић је констатовао да постоји обострана заинтересованост за продубљивање трговинске сарадње, која, како је оценио, може бити далеко изнад садашњег нивоа.

Србија и Катар су обострано заинтересовани и за интензивирање политичких контаката на највишем нивоу, а шеф српске дипломатије поручио је да би посета емира Катара дала посебан и потребан подстрек даљем унапређењу наших свеукупних билатералних односа.

Селаковић је посебну захвалност изразио због помоћи Катара током пандемије вируса корона.

Министар Селаковић констатовао је да Балкан, баш као и Блиски исток, носи етикету региона у којем су чешћи периоди сукоба него мира и сарадње, и да Србија зато жели и стабилан Балкан и стабилан Блиски исток.

Констатујући да Србија и Катар, осим неслагања по питању Косова и Метохије, немају отворених питања у билатералним односима, Селаковић је упутио молбу да се Влада Катара, у духу пријатељских односа наших држава, уздржи од активног међународног лобирања у корист Приштине, како би се дала шанса дијалогу и постизању споразума.