gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 18. децембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић: Српске и мађарске дипломате под истим кровом
+ larger fontnormal font- Smaller font
2020-12-18 12-27-25Меморандумом о разумевању о заједничком коришћењу просторија дипломатско-конзуларних представништва, који је данас у Будимпешти потписан између министарства спољних послова Србије и Мађарске, биће омогућено да српске и мађарске дипломате бораве и раде под једним кровом, изјавио je шеф српске дипломатије Никола Селаковић након потписивања Меморандума са мађарским колегом Петером Сијартом, и поручио да је то однос врхунског поверења две земље.
 
„Меморандум који смо данас потписали ће омогућити српској дипломатији да буде присутна у оним државма у којима Мађарска има дипломатско-конзуларна представништва и омогућити мађарској дипломатији да буду пристуни тамо где имамо своје амбасаде, а они немају, објаснио је Селаковић.
 
Изразио је наду да ће ускоро, на шестој заједничкој седници влада Србије и Мађарске, бити потписан први Анекс који ће омогућити спровођење тог Меморандума.
 
„Наше дипломате ће боравити под истим кровом, радиће заједно, дружиће се, и то ће сигурно довести до боље сарадње две државе, а оно што је још сигурније до једне братске и колегијалне срадње између два министарстава, закључио је Селаковић.
 
 
 
Извор: Танјуг