gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 18. јануар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Учешће амбасадора Филиповића на састанку са представницима НАТО-а и цивилног друштва на тему јавне дипломатије
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 1267Вршилац дужности помоћника министра за безбедносну политику амбасадор Бранимир Филиповић учествовао је на састанку са представницима НАТО-а, држава чланица Алијансе и цивилног друштва на тему јавне дипломатије и представљања резултата сарадње Србије и НАТО-а кроз Партнерство за мир, који је одржан у хотелу Метропол у Београду.

Састанак је организован од стране НАТО Војне канцеларије за везу у Београду и Амбасаде Грчке, као контакт амбасаде НАТО-а у Србији.

Поред амбасадора Филиповића, у уводном делу скупа присутнима су се обратили бригадни генерал Ћезаре Маринели, шеф НАТО Војне канцеларије за везу, амбасадор Грчке Елиас Елиадис и виши саветник за Русију и Западни Балкан у Одељењу за јавну дипломатију НАТО-a у Бриселу Роберт Пшел, који је на скупу учествовао путем видео линка.

На скупу су размењена мишљења о предлозима о даљим корацима у области јавне дипломатије, у циљу квалитетног и правовременог информисања јавног мњења у Србији о садржини и резултатима сарадње Србије са НАТО-ом кроз дијалог на различитим нивоима, као и облицима практичне сарадње који се реализују у оквиру програма Партнерства за мир.