gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 02. април 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: Интервју амбасадора Глишића за часопис „Недељни Шинћо"
+ larger fontnormal font- Smaller font
intervju tokioЧасопис на јапанском језику „Недељни Шинћо" је у свом априлском издању објавио интервју с амбасадором Ненадом Глишићем у рубрици „Пробамо светску храну", на тему српске кухиње.


„За Србију која има прелепу природу и у којој је од давних времена пољопривреда главна грана привреде, може да се каже да је гурмански рај. Поносни смо на наше месо, нарочито свињско, као и на вино. Наш сир је својим квалитетом у рангу са најбољим италијанским сиревима. Сигуран сам да ће се Јапанцима веома свидети", рекао је амбасадор Глишић.

„Недељни Шинћо" се издаје од 1956. године и продаје у целом Јапану у тиражу око 500.000 копија.