gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларне вести са насловне стране Конзуларне вести
среда, 11. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова и спољне трговине Мађарске
+ larger fontnormal font- Smaller font
20191211 1243501Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова и спољне трговине Мађарске, одржане су у Београду, 11. децембра 2019. године. Делегацију Министарства спољних послова Републике Србије предводила је амбасадор Вера Вукићевић, в.д. помоћника министра за конзуларне послове, а делегацију Министарства спољних послова и спољне трговине Мађарске, амбасадор др Ласло Ришко Нађ, директор Конзуларне службе.

Две стране су на конзуларним консултацијама закључиле да је стање билатералних конзуларних односа добро, да нема значајних отворених питања и да је уговорно-правни оквир у конзуларној области заокружен. Посебно је посвећена пажња и размењена су искуства у области организације и модернизације рада конзуларне службе. Два министарства ће наставити интензивну сарадњу по питању унапређивања досадашње и иницирања нових видова сарадње у областима од заједничког интереса, као и могућности и потребе закључења нових споразума у конзуларној области.

20191211 1012241
 
Констатовано је да дипломатско-конзуларна представништва обе земље остварују квалитетну и садржајну сарадњу са надлежним органима државе пријема и договорено је да се наредне конзуларне консултације одрже у Будимпешти, у другој половини 2021.године.

Конзуларне консултације су биле садржајне и у духу пријатељских односа.

20191211 124350