gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларне вести са насловне стране Конзуларне вести
недеља, 02. јун 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Свечано обележен Дан конзуларне службе – 02. јун
+ larger fontnormal font- Smaller font
1dks2619У Министарству спољних послова је свечано обележен Дан конзуларне службе – 02. јун.

Обележавању Дана конзуларне службе присуствовали су руководиоци и запослени у Министарству спољних послова, као и представници других државних органа и институција са којима Министарство спољних послова сарађује ради обављања конзуларних послова и пружања помоћи и заштите правима и интересима држављана Републике Србије у иностранству.

4dks2619
Амбасадор Аца Јовановић, в.д. помоћника министра за конзуларне послове, је у име Сектора за конзуларне послове, честитао празник колегама и захвалио на ангажману запосленима у Сектору за конзуларне послове и представницима других државних органа без чије помоћи и сарадње, рад на комплексним конзуларним пословима и задацима не би био могућ и пожелео много успеха у даљем обављању одговорних задатака на плану заштите права и интереса Републике Србије и њених грађана.

2dks2619
У име Конзуларне службе Министарства спољних послова уручен је поклон, поводом одласка у пензију, Зорице Лончар Касалице, дугогодишњег начелника Управе за управне послове у Министарству унутрашњих послова и Миленка Божовића, начелника Управе граничне полиције Министарства унутрашњих послова, у знак захвалности за досадашњу сарадњу на највишем професионалном нивоу.

3dks2619
Дан конзуларне службе се слави 2. јун у част овлашћења које је тог дана 1804. године дао Карађорђе Петровић виђенијим Србима да у иностранству прикупљају помоћ за потребе устаничке Србије. Тиме су установљени конзуларни односи устаничке Србије са другим државама.