gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларне вести са насловне стране Конзуларне вести
уторак, 03. април 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Белорусије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Аца ЈовановићКонзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Белорусије, одржане су у Минску, 3. априла 2018. године. Делегацију Републике Србије је предводио амбасадор Аца Јовановић в.д. помоћника министра за конзуларне послове а делегацију Републике Белорусије Јевгениј Шестаков, заменик министра спољних послова.

На консултацијама су размењена мишљења о међусобној конзуларној сарадњи, визној политици и модернизацији рада конзуларних служби и размотрене могућности за даље унапређење уговорно-правне регулативе из области конзуларних послова. Потврђена је спремност обе стране за пружање узајамне конзуларне помоћи у кризним и ванредним ситуацијама.

Конзуларне консултације су биле садржајне, у духу пријатељских односа, и констатована је обострана спремност за даље унапређење конзуларне сарадње Републике Србије и Републике Белорусије.