gototopgototop
понедељак, 21. септембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са новоименованим амбасадором Словеније
+ larger fontnormal font- Smaller font
slovenac 21._septembarПрви потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Словеније Дамјана Берганта.

Министар Дачић је пожелео добродошлицу амбасадору и изразио наду да ће, имајући у виду добре односе између две државе, у наредном периоду доћи до још интензивнијег унапређења сарадње у свим областима од заједничког интереса, посебно у економској сфери. Истакао је добру сарадњу која је остварена између Србије и Словеније током кризе изазване корона вирусом.

Нови амбасадор Републике Словеније у Републици Србији Дамјан Бергант захвалио је на пријему и пренео уверење да ће за време његовог мандата билатерални односи две државе бити још бољи и разноврснији. Такође, нагласио је да очекује да се након стабилизације ситуације изазване пандемијом корона вируса одржи шеста заједничка седница две Владе, као и да ће бити реализоване узвратне посете министра спољних послова. Подвукао је добру сарадњу између две државе у међународним организацијама и истакао да ће Словенија наставити да снажно подржава Србију у процесу европских интеграција.

Кључне речи: Словенија Ивица Дачић