gototopgototop
среда, 23. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Захвалност на принципијелној подршци Азербејџана територијалном интегритету Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic azer_bilateralaПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, на маргинама Министарског састанка Покрета несврстаних земаља који се одржава у Бакуу, имао је билатерални састанак са домаћином скупа – министром иностраних послова Азербејџана Елмаром Мамадјаровим.

Обострано је оцењено да су билатерални односи на високом нивоу и да треба наставити сарадњу на свим пољима. Такође, позитивно је оцењена сарадња у међународним организацијама.

Министар Дачић захвалио је министру Мамадјарову на принципијелној подршци Азербејџана територијалном интегритету Србије и постављању у вези са питањем Косова и Метохије, а посебно на подршци приликом покушаја тзв. Косова да постане чланица међународних организација.

На интересовање саговорника, министар Дачић је информисао о ситуацији на КиМ и недавном покушају тзв. Косова да постане чланица Интерпола који се завршио повлачењем захтева.

Шеф дипломатије Азербеџана је информисао министра Дачића о активностима Азербејџана као председавајућег Покрету несврстаних земаља истакавши да на Самиту очекују учешће 158 држава, укључујући све чланице Покрета несврстаних.

На данашшњем састанку разговарано је и о могућности заједничког организовања Министарског састанка Покрета несврстаних земаља у Београду 2021. године, поводом 60. годишњице оснивања Покрета и одржавања Првог самита Покрета несврстаних земаља.