gototopgototop
четвртак, 25. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Посета стафера америчког Конгреса Министарству спољних послова
+ larger fontnormal font- Smaller font
zgrada msp-aДржавни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић сусрео се данас са шесточланом делегацијом стафера америчког Конгреса, који бораве у посети Београду од 23. до 26. октобра.

Државни секретар Немања Стевановић је изразио задовољство првом посетом стаферске делегације, која се реализује на основу Споразума о заједничкој образовној и културној размени (Mutual Educational and Cultural Exchange -МЕСЕА), који је закључен 2015. године, оценивши ову иницијативу као веома корисну за унапређење билатералне сарадње.

У том смислу, осврнуо се на савезништво две земље кроз историју, као и на овогодишњу манифестацију подсећања на важан датум – стогодишњицу од подизања српске заставе на Белој кући, која је пригодно обележена 25. јула у Конгресу САД.

Саговорници су се захвалили на гостопримству и изразили задовољство могућношћу да учине посету Републици Србији, истакавши да она долази у правом тренутку и служи бољем разумевању наших укупних билатералних односа.

Поред сусрета са државним секретаром, делегација је током боравка у Београду имала краћи куртоазни сусрет са првим потпредседником Владе Србије и министром спољних послова Ивицом Дачићем, као и састанке са заменицом помоћника министра спољних послова за билатералну сарадњу Тамаром Растовац Сиамашвили и в.д. помоћника министра спољних послова за безбедносну политику Бранимиром Филиповићем.