gototopgototop
четвртак, 19. новембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић: Потребно интензивирати политички дијалог Србије и Хрватске ради унапређења односа
+ larger fontnormal font- Smaller font
 2020-11-19_12-47-02Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Републике Хрватске Хидајетом Бишчевићем.

Шеф српске дипломатије констатовао је да су у протеклом периоду учињени значајни кораци у правцу релаксирања односа између Срба и Хрвата, што ће се, како је уверен, позитивно одразити и на односе две државе.

Министар Селаковић рекао је да је неопходно да се односи Србије и Хрватске додатно побољшају и унапреде, чему може допринети интензивирање политичког дијалога и конструктиван приступ решавању свих питања од заједничког интереса.

Према речима шефа српске дипломатије, економија је област у којој две државе бележе примере добре сарадње, али постоји велики простор за њено унапређење.

Када је реч о положају српске националне мањине у Хрватској и хрватске у Србији, Селаковић је још једном истакао да су врата свих институција Србије отворена за представнике хрватске мањине и да ће бити настављене активности на унапређењу животних услова у срединама где живи хрватска заједница, изразивши заинтересованост Србије за побољшање услова живота српске заједнице у Хрватској.

Министар Селаковић нагласио је да са наше стране стоји отворен позив министру иностраних и европских послова Хрватске Горану Грлићу Радману да посети Србију и изразио наду да ће се та посета реализовати у најскоријем периоду.

Кључне речи: Никола Селаковић