gototopgototop
уторак, 17. новембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић: Велики простор за унапређење привредне сарадње са Холандијом
+ larger fontnormal font- Smaller font
2020-11-17 12-49-19Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Краљевине Холандије Хилесом Бесхором Плухом.

Шеф српске дипломатије је односе Србије и Холандије оценио као добре, пре свега на пољу привредне сарадње, где постоји велики простор за интензивирање односа у наредном периоду.

Министар Селаковић поручио је да пуноправно чланство у ЕУ oстаје стратешко опредељење и један од најзначајнијих спољнополитичких циљева Србије.

Србија је, како је додао, заинтересована за унапређење процеса преговора са ЕУ и свесна је да је на том путу очекује још много посла.

Селаковић је подсетио да се, у оквиру преговора са ЕУ, Србија суочава и са изазовом нормализације односа Београда и Приштине, што је, према његовим речима, процес којем смо искрено посвећени, трагајући за компромисним решењем које ће задовољити обе стране и бити темељ трајног и одрживог мира и стабилности у региону.

Министар Селаковић изразио је задовољство због чињенице да ЕУ подржава регионалну сарадњу у овом делу Европе, посебно због тога што је препознат значај иницијативе „мини шенген", која је потекла од председника Србије Александра Вучића.
Кључне речи: Никола Селаковић