gototopgototop
уторак, 17. новембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић и Батачарџи о даљем унапређењу пријатељских односа и сарадње Србије и Индије
+ larger fontnormal font- Smaller font
171120209Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Републике Индије Субратом Батачарџијем.

Амбасадор Батачарџи уручио је министру Селаковићу честитку коју му је, поводом ступања на дужност шефа српске дипломатије, упутио министар иностраних послова Индије Субраманјам Џаишанкар.

Шеф српске дипломатије је истакао да ће уложити и лични напор у правцу даљег унапређења пријатељских односа и сарадње наших двеју земаља, чврсто утемељених на вредностима Покрета несврстаних, нагласивши да економска сарадња има много неискоришћених потенцијала.

Министар Селаковић рекао је да Србија високо уважава принципијелан став Индије по питању Косова и Метохије, чиме потврђује своју улогу чувара и градитеља праведнијег међународног поретка, заснованог на поштовању основних постулата међународног права.

Селаковић је, захваливши Индији на искреној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, објаснио да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином, као једином одрживом решењу за мир и стабилност на Балкану и економски и друштвени просперитет региона.

Изразивши задовољство због додатног јачања блиских веза Србије и Индије разменом посета на високом и највишем нивоу, министар Селаковић је истакао да би Србији била изузетна част да у наредном периоду угости председника Рам Нат Ковинда и премијера Нарендру Модија, којима је председник Републике Србије Александар Вучић лично упутио позив за посету.

Кључне речи: Никола Селаковић