gototopgototop
петак, 13. новембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Селаковић разговарао са амбасадором Пољске
+ larger fontnormal font- Smaller font
IMG 3191Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Пољске у Србији Рафалом Перлом.

Амбасадор Перл предао је министру Селаковићу честитку коју му је, поводом именовања на позицију шефа српске дипломатије, упутио министар иностраних послова Пољске Збигњев Рау, уз позив да посети Варшаву.

Министар Селаковић констатовао је да су билатерални односи наше две земље традиционално добри, додавши да ће Србија и надаље бити поуздан партнер Пољске како би добре политичке односе пратила добра економска и свака друга сарадња, јер постоји много неискоришћених могућности.

Шеф српске дипломатије изразио је уверење да би посета председника Анджеја Дуде Београду додатно ојачала билатералне односе Србије и Пољске и подстакла отварање нових могућности за трговину, иновације и инвестиције између наше две земље, те да ће, када услови због пандемије дозволе, до те посете и доћи.

О дуготрајности односа и пријатељства наших народа говори и чињеница да је прошле године обележена 100. годишњица успостављања дипломатских односа, констатовао је Селаковић, посебно подвукавши допринос који пријатељским односима и доброј сарадњи наших земаља дају припадници пољске националне мањине у Србији.

Министар Селаковић изразио је захвалност Пољској на подршци Србији у процесу европских интеграција, истакавши да пуноправно чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет Србије.

Искуство Пољске и Вишеградске групе у регионалном удруживању драгоцено је за Србију, које желимо да применимо у нашем региону, истакао је министар Селаковић, изразивши заинтересованост Србије и за значајно искуство Пољске у економској дипломатији.

Кључне речи: Никола Селаковић