gototopgototop
уторак, 10. новембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Селаковић разговарао са министарком Уједињеног Краљевства за европско суседство и Америке у Министарству за иностране послове, Комонвелт и развој
+ larger fontnormal font- Smaller font
Selakovic -_Morton_tel._razgovor_4Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас телефоном са министарком Уједињеног Краљевства за европско суседство и Америке у Министарству за иностране послове, Комонвелт и развој Венди Мортон.

Министар Селаковић је, у отвореном разговору о низу тема од значаја за билатералне односе Србије и Уједињеног Краљевства, позвао министарку Мортон да до краја ове године посети Београд.

Шеф српске дипломатије је изразио очекивање да ће билатерални политички дијалог Србије и Уједињеног Краљевства добити на динамици након „брегзита" и стабилизације ситуације у вези са пандемијом Ковид-19.

Србија је, како је поручио министар Селаковић, заинтересована за интензивирање политичког дијалога и размену посета на високом нивоу, како би билатерални односи две земље били што бољи, а сарадња на свим пољима од заједничког интереса била унапређена у духу пријатељства и узајамног поверења.

Министар Селаковић је истакао да постоје велики неискоришћени потенцијали и за унапређење економских односа, раст трговинске размене и инвестиција УК у Србији.
Кључне речи: Никола Селаковић