gototopgototop
среда, 06. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Србију и Мјанмар повезују традиционално пријатељски односи
+ larger fontnormal font- Smaller font
I. Dacic_-_amb._MjanmarПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић пожелео је добродошлицу и успех у раду новоименованом амбасадору Републике Мјанмарске Уније у Републици Србији Турену Тант Зину.

Министар Дачић је истакао значај вишедеценијског пријатељства, нагласивши да ће две државе наредне године обележити значајан јубилеј, 70 година од успостављања дипломатских односа. Потврдио је да Србију и Мјанмар традиционално повезује узајамно пријатељство, поштовање и разумевање, посебно по питању поштовања међународног права.

Шеф српске дипломатије је изразио захвалност на принципијелном и чврстом ставу Републике Мјанмарске Уније суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије и изразио наду да ће мјанмарска подршка у међународним форумима остати непромењена.

Министар Дачић је нагласио да постоји простор за даље унапређење економске сарадње, на чему ће две стране заједнички радити у будућности.

Амбасадор Мјанмара Турен Тан Зин се захвалио министру Дачићу на добродошлици и његовом личном доприносу унапређењу билатералних односа између Србије и Мјанмара, поготово у светлу његове посете Мјанмару у

јануару 2019. године. Још једном је потврдио чврст став Мјанмара по питању непризнавања једнострано проглашене независности „Косова", који ће, и убудуће, остати непромењен.

На крају састанка, исказана је обострана спремност за даље унапређење билатералних односа и сарадње у свим областима од заједничког интереса за Републику Србију и Републику Мјанмарску Унију.

Кључне речи: Мјанмар Ивица Дачић