gototopgototop
субота, 26. октобар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
ДР Конго не мења свој став по питању КиМ и осуђује сваки вид кршења међунарoдног права
+ larger fontnormal font- Smaller font
DR Kongo Beograd 2019Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са председником Демократске Републике Kонго Феликсом Антоaн Чиломбо Чисекедијем, који борави у званичној посети Републици Србији на позив председника Александра Вучића.

У срдачном разговору настављен је дијалог започет приликом посете министра Дачића ДР Kонгу у мају месецу ове године. Констатовано је да је дошло до унапређења билатералних односа у свим областима обостраног интереса. Такође, идентификоване су бројне области сарадње у наредном периоду.

Министар Дачић је поновио да наша држава веома цени принципијелну подршку ДР Kонга по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије уз пуно поштовање основних принципа међународног права. С тим у вези, председник Демократске Републике Kонго Чисекеди је нагласио да ДР Kонго неће мењати свој став по питању Kосова и Метохије и да осуђују сваки вид кршења међународног права.

Након састанка, шеф српске дипломатије испратио је председника ДР Конго на аеродрому "Никола Тесла".Кључне речи: Конго Ивица Дачић