gototopgototop
петак, 28. јун 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Одличне политичке везе Србије и Боливије употпунити економском сарадњом
+ larger fontnormal font- Smaller font
2806bolivija1Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 49. заседања Генералне скупштине Организације америчких држава које се одржава у Колумбији, разговарао је са министром иностраних Боливије Дијегом Пари Родригесом.

У веома срдачном и пријатељском разговору два министра су билатералне односе између две државе оценили највишом оценом.

Министар Дачић захвалио је и на снажној подршци Боливије принципима међународног права и подршке територијалном интегритету Србије.

Двојица министара су заједнички оценили да је савремена међународна сцена оптерећена двоструким стандардима чије су обе државе биле или јесу жртве.

Министар иностраних послова Боливије захвалио је и на високој видљивости Републике Србије на Генералној скупштини Организације америчких држава и оценио да је то од велике важности и снажна порука државама чланицама Организације америчких држава.

Министри спољних послова Србије и Боливије су оценили да постоји велики потенцијал за развој билатералне сарадње и да се одличне политичке везе употпуне и одличном економском сарадњом.

Шефови дипломатија Србије и Боливије су разменили и мишљења о текућим политичким процесима у Латинској Америци и Европи. Посебно су истакли важност мултилатералне сарадње и дијалога држава са циљем спречавања једностраних одлука.

Министри су договорили и размену посета на високом нивоу у наредном периоду.

Кључне речи: Боливија Ивица Дачић