gototopgototop
уторак, 19. фебруар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио заменика министра спољних послова Венецуеле Ивана Хила
+ larger fontnormal font- Smaller font
Venecuela - HilПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је заменика министра спољних послова Венецуеле Ивана Хила који борави у Београду 19. и 20. фебруара у склопу своје европске турнеје.

Министар Дачић пренео је да Србију и Венецуелу карактерише дуго пријатељство, које се огледа и у међусобним подршкама на међународном плану и захвалио је на принципијелној позицији Венецуеле по питању КиМ, као и гласању против пријема тзв. Косова у Интерпол и Унеско.

Шеф српске дипломатије је пренео да Србија води принципијелну политику засновану на поштовању међународног права, немешања у унутрашње ствари суверених држава и решавања спорова мирним путем. Истакао је да разумемо тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и поздравио дијалог као начин да се дође до трајног решења кризе у земљи.

У конструктивном и пријатељском разговору изражена је обострана спремност и интерес за унапређење економске сарадње, која заостаје за добрим политичким односима, уз констатовање обостране спремности за наставак сарадње на мултилатералном плану.

Заменик министра спољних послова Венецуеле потврдио је подршку Венецуеле нашим ставовима по питању КиМ, која је доследна и неподложна променама. Подвукао је да се Влада Венецуеле залаже за дијалог, као једини начин за постизање трајно одрживог решења. Захвалио је Влади Републике Србије што разуме тешку ситуацију кроз коју пролази Венецуела и пружа подршку мирном решавању кризе кроз дијалог.