gototopgototop
уторак, 29. јануар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Захвалност Мјанмару на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова
+ larger fontnormal font- Smaller font
2901 daccich_cho_tin_pokПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се данас са министром за међународну сарадњу Мјанмара У Ћо Тином.

У конструктивном и пријатељском разговору изражена је обострана спремност и интерес за даље унапређењe традиционално пријатељских политичких односа и свестране, а пре свега привредне сарадње, за коју има значајног простора. Такође, изрaжена је обострана спремност за наставак сарадње на мултилатералном плану.

Министар Дачић је упознао саговорника са актуелном ситуацији на КиМ и захвалио на принципијелном ставу Мјанмара о непризнавању тзв. Косова и подршци очувању територијалног интегритета и државног суверенитета Србије.

Министар У Ћо Тин је информисао о актуелној ситуацији у Мјанмару, с акцентом на „Ракаин питању" и расељеним лицима, која се налазе у Бангладешу. Изразио је захвалност на нашој подршци напорима Владе Мјанмара, које чини у процесу демократске транзиције, а посебно у мировном процесу и процесу постизања националног помирења у земљи.

Два министра су разменила мишљења о значајним регионалним и међународним питањима од обостраног интереса.

Након разговора, потписали су билатерални споразум о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.