gototopgototop
уторак, 11. децембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Ученици Шесте београдске гимназије посетили Министарство спољних послова
+ larger fontnormal font- Smaller font
Gimnazijalci Muzej_decembarУ организацији Дипломатске академије, ученици Шесте београдске гимназије посетили су данас Министарство спољних послова у оквиру наставног плана и програма предмета Устав и права грађана.

Тим поводом ученицима се обратио генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић и упознао их са најзначајнијим дипломатским активностима у домену билатералне и мултилатералне сарадње, представио организациону структуру Министарства и улогу дипломатско-конзуларних представништава Србије у свету.

Говорећи о спољнополитичким приоритетима Републике Србије, генерални секретар је указао на опредељеност наше земље да гради добре односе са свим земљама у свету, уз акценат на очувању стратешког партнерства са појединим земљама.

Током свог обраћања генерални секретар Одаловић објаснио je ученицима значај дијалога Београда и Приштине у контексту поштовања међународног права и Резолуције 1244 и истакао да Република Србија својом избалансираном политиком доприноси добросуседским односима у региону.

Након предавања, ученици су обишли сталну поставку Музеја дипломатије Министарства спољних послова.