gototopgototop
понедељак, 19. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са државним секретаром у Министарству спољних послова Пољске
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS MIP_PoljskeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас државног секретара у Министарству спољних послова Републике Пољске Шимона Шинковског вел Сенка, поводом пољског председавања „Берлинским процесом", а у оквиру ког ће бити одржан и наредни, Шести самит о Западном Балкану, у јулу 2019. године.

Састанак је био прилика за упознавање са активностима Варшаве током председавања „Берлинским процесом" и размену мишљења о ситуацији у региону, регионалној сарадњи и европској перспективи Западног Балкана, односно реформама које се под окриљем ЕУ спроводе на Западном Балкану.

Министар Дачић је у разговору потврдио посвећеност Србије јачању регионалне сарадње коју видимо као комплементаран процес ближем повезивању Србије са ЕУ и као механизам који доприноси процесу помирења и представља додатни подстрек за укупан развој региона.

Истовремено, обострано је истакнут значај унапређења билатералних односа између Србије и Пољске, где постоји значајан потенцијал, нарочито у економској сарадњи.