gototopgototop
уторак, 06. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио новог амбасадора Немачке у Републици Србији Томаса Шиба
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. SibПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новог амбасадора Савезне Републике Немачке у Републици Србији Томаса Шиба.

Током разговора заједнички је констатовано да су билатерални односи између Републике Србије и Савезне Републике Немачке веома добри, да их карактеришу сарадња на свим пољима, интензиван дијалог на високом и највишем нивоу, као и константан тренд унапређења. Интерес Србије је да билатерални односи са Немачком буду што је могуће бољи и у том контексту, констатована је обострана спремност на њихово даље унапређење у свим сегментима. Као још једна потврда добрих односа издвојена је економска сарадња и велики број немачких инвестиција у Србију.

Констатовано је да Србија улаже велики напор да буде препозната као поуздан, одговоран и предвидив партнер у региону Западног Балкана.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је изразио задовољство поводом немачке подршке Србији у контексту европских интеграција и изнео очекивање да ће Немачка наставити да, у оквиру ЕУ, утиче да се наши реформски напори адекватно валоризују.

Саговорници су, такође, разменили мишљења дијалогу Београда и Приштине, као и о актуелној ситуацији у региону, уз посебан нагласак на значају очувања регионалне стабилности.