gototopgototop
понедељак, 23. јул 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Велики потенцијал за унапређење привредне сарадње између Србије и Чилеа
+ larger fontnormal font- Smaller font
cile5На маргинама 13. скупа на врху Пацифичке алијансе који се одржава у Мексику, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић имао је радни састанак са министром иностраних послова Чилеа Роберто Ампуеро Еспиносом (Roberto Ampuero Espinoza).

У садржајном и пријатељском разговору, два министра спољних послова дали су позитивну оцену тренутне билатералне сарадње и сагласили су се да је потенцијал за њихов даљи развој, пре свега на пољу привредне сарадње, веома велик.

Шеф српске дипломатије захвалио је саговорнику на принципијелној позицији Чилеа у поштовању принципа територијалног интегритета и међународног права, као и на истрајном и чврстом становишту непризнавања једнострано проглашене незавинсости Косова.

Два министра разменили су мишљења и ставове о најважнијим спољнополитичким изазовима са којима се обе државе сучељавају, као и о значају и бенефитима Републике Србије која има статус посматрача у Пацифичкој алијанси - регионалној платформи, пре свега, окренутој унапређењу привредне сарадње.

Министар Дачић је у циљу даљег унапређења пријатељских веза позвао чилеанског колегу да посети Србију.