gototopgototop
четвртак, 18. јануар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадор Аца Јовановић, в.д. помоћника министра спољних послова Републике Србије разговарао је са Дитмиром Бушатијем, министром иностраних послова Републике Албаније
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb aca_jovanovic_18012018Поводом конзуларних консултација Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства за Европу и иностране послове Републике Албаније, одржаних у Тирани, 18. јануара 2018. године, амбасадора Ацу Јовановића, в.д. помоћника министра спољних послова Републике Србије примио је Дитмир Бушати, министар иностраних послова Републике Албаније.

Амбасадор Јовановић је пренео министру Бушатију поздраве првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића и очекивање да ће се, у наредном периоду, наставити интензивни контакти највиших званичника две земље. Амбасадор Јовановић је обавестио министра Бушатија о резултатима конзуларних консултација и оценио да конзуларна сарадња прати све боље политичке односе две земље.

Министар Бушати је изразио велико задовољство због одржавања билатералних конзуларних консултација. Оценио је да се односи две земље позитивно развијају, чему су допринели сусрети на највишем нивоу, председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Републике Албаније Едија Раме, као и његови сусрети са министром Дачићем.

Постигнута је сагласност за даље унапређење конзуларне сарадње две земље, како континуираном разменом искустава, тако и проширењем билатералног уговорно-правног оквира из области конзуларних послова, у циљу побољшања заштите права и интереса држављана обе државе.

Разговору су присуствовали Мирољуб Зарић, амбасадор Републике Србије у Тирани и Арћиље Сота, директор Дирекције за конзуларне послове у Министарству за Европу и иностране послове Републике Албаније.