gototopgototop
уторак, 14. новембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Билатералне политичке консултације министарстава спољних послова Србије и БиХ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konsultacije -_BiHБилатералне политичке консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова БиХ на нивоу државног секретара/заменика министра одржане су јуче у Београду.

Делегацију Министарства спољних послова Републике Србије предводио је државни секретар Немања Стевановић, а делегацију Министарства иностраних послова БиХ заменик министра Јосип Бркић.

Током консултација разговарано је о билатералним односима две земље, регионалној сарадњи, процесу европских интеграција, активностима у области безбедносно-одбрамбене политике, као и о сарадњи два министарства.

Обострано је оцењено да су билатерални односи Србије и БиХ добри, да постоји интензиван политички дијалог на највишем нивоу и спремност да се отворена питања решавају у непосредном дијалогу, уз очекивање да ће у наредном периоду бити постигнут помак у процесу дефинисања коначне граничне линије. Истовремено, Република Србија и БиХ успешно сарађују и на регионалном, као и на ширем међународном плану.
Сарадња два министарства оцењена је као веома добра, о чему сведочи и успостављена пракса редовних шестомесечних билатералних политичких консултација.