gototopgototop
петак, 18. август 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Ситуација у Барселони након терористичког напада
+ larger fontnormal font- Smaller font
spanija blic_rsПрема тренутним сазнањима Министарства спољних послова и Амбасаде Републике Србије у Мадриду, у терористичком нападу који се јуче догодио у Барселони, једна држављанка Републике Србије је задобила повреде у виду посекотина и након пружене медицинске помоћи пуштена је из болнице. Представници једног броја туристичких агенција из Републике Србије обавестили су Амбасаду да су српски туристи који су у организацији тих агенција у току јучерашњег дана били у посети Барселони безбедни.

Амбасада Србије у Мадриду  је у директном контакту са надлежним органима Краљевине Шпаније и очекује званичну информацију да ли међу настрадалима има још држављана Републике Србије. Министарство унутрашњих послова Краљевине Шпаније наставља са идентификацијом жртава јучерашњег терористичког напада, а Министарство спољних послова Краљевине Шпаније је обавестило Амбасаду Србије у Мадриду да је успостављен координациони механизам са осталим шпанским службама, како би се страним амбасадама што хитније доставили сви релевантни подаци о настрадалима.

Министарство спољних послова Републике Србије саветује свим држављанима Републике Србије који тренутно бораве у Шпанији да се придржавају упутстава надлежних шпанских полицијских органа и туроператера, као и да редовно прате информације у средствима јавног информисања. Препоручује се опрез на јавним местима, као што су централни градски тргови, туристичке атракције, тржни центри, у близини владиних установа, војних објеката, полицијских станица и у средставима јавног превоза.


Фото:
Блиц.рс