gototopgototop
субота, 04. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Будимпешта: Српско-мађарски пословни форум
+ larger fontnormal font- Smaller font
Budimpesta 432017У Амбасади Републике Србије у Будимпешти одржан је Српско-мађарски пословни форум, у заједничкој организацији Амбасаде и Трговинске и индустријске коморе Будимпеште (БКИК).

Циљ форума био је представљање дела туристичке понуде Србије, успостављање контаката између привредника Мађарске и Србије, као и изградња будуће привредне и туристичке сарадње, односно проналажење мађарских партнера за довођење туриста у Србију.

Уводна реч на отварању пословног форума припала је амбасадору Србије у Будимпешти Радету Дробцу и председнику БКИК др З. Кишу. Амбасадор Дробац истакао је у свом обраћању да је пословни форум посвећен развоју привредне и туристичке сарадње две земље у условима добрих политичких односа. Нагласио је да Амбасада Србије даје максималан допринос економској сарадњи, што је и један од разлога њеног учешћа на свим економским скуповима, с циљем да подстакне интересовање мађарских привредника на сарадњу са привредницима из Србије.

О успеху овог Пословног форума сведочи присуство 60 привредника и туристичких радника из Мађарске, као и председница туристичких новинара Мађарске, која је најавила велики чланак о туристичким потенцијалима Србије. Опши је утисак да је на Српско-мађарском пословном форуму наша земља представљена на адекватан начин, како у културном, тако у друштвеном и привредном домену.
Кључне речи: Мађарска