gototopgototop
понедељак, 31. октобар 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са новим амбасадором Шведске у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Svedska 2Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је новопостављеног амбасадора Краљевине Шведске Јана Лундина.

Министар Дачић пожелео је шведском амбасадору успех у раду и изразио задовољство што су билатерални политички и економски односи две земље у успону и што ћемо наредне године обележити стогодишњицу успостављања дипломатских односа. Захвалио је на шведској подршци процесу евроинтеграција Србије, као и на значајној финансијској развојној помоћи коју Шведска додељује Србији.

Истакао је да је Србија заинтересована за даље интензивирање свеукупне сарадње и упутио позив да министар спољних послова Шведске Маргот Валстром дође у посету Србији.

Шведски амбасадор Јан Лундин се сагласио да су односи две земље веома добри. Захвалио се на подршци Србије Шведској за њен избор за несталну чланицу Савета безбедности УН-а за период од 2017. до 2018. године. Посебно је изразио велико задовољство што је трећи пут на служби у Београду.Састанак министра Дачића са амбасадором Шведске
Састанак министра Дачића са амбасадором Шведске
Састанак министра Дачића са амбасадором Шведске
Састанак министра Дачића са амбасадором Шведске