gototopgototop
петак, 04. март 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Споразум о сарадњи Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије у области стручног усавршавања
+ larger fontnormal font- Smaller font
potpisivanje sporazuma_432016Генерални секретар Вељко Одаловић је, 4. марта 2016. године, у Палати Србија, у име Министарства спољних послова, потписао Споразум Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије у области стручног усавршавања дипломатских и административних службеника који се упућују у дипломатско-конзуларна представништва на рад на конзуларним пословима.  

У име Министарства унутрашњих послова, Споразум је потписао државни секретар Александар Николић. Ради се о реализацији активности у оквиру  ЕУ пројекта „Ефикасније праћење легалних миграција у Републици Србији", а која је предвиђена и Акционим планом за Поглавље 24.

Свечаном потписивању су присуствовали  представници партнерских институција и држава које учествују у овом пројекту: Делегације ЕУ у Р. Србији, као и дипломатски представници Холандије, Словеније и Аустрије.