gototopgototop
петак, 22. јануар 2016. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио амбасадора Краљевине Холандије у Републици Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0007Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Краљевине Холандије Хендрик Герит Корнелис ван ден Дола.

Амбасадор Дол је министру Дачићу представио приоритете холандског председавања Саветом Европске уније у првој половини 2016. године. Обавестио је о најважнијим сусретима на високом нивоу који ће бити одржани у Амстердаму и пренео да очекује учешће министра Дачића на Неформалном састанку министара спољних послова држава чланица Европске уније и кандидата који ће бити одржан 5. и 6. фебруара 2016.

Министар Дачић је истакао да му је драго што Холандија председава Саветом Европске уније и пожелео пуно успеха у том послу. Приоритете холандског председавања Србија препознаје као важна питања која треба решавати, а Србија ће у том процесу бити конструктиван партнер. Изнео је уверење да ће Холандија наставити да подржава Србију у отварању нових поглавља у преговорима са Европском унијом.

Саговорници су се сложили да су билатерални односи у успону, без отворених питања. Посебно су истакли да постоји простор за њихово даље унапређење у области економске сарадње.