gototopgototop
среда, 18. март 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у Дачић и генерални секретар Занијер осуђују брутални терористички напад у Тунису
+ larger fontnormal font- Smaller font
1803015 osce_tunisПредседавајући и министар спољних послова Ивица Дачић и генерални секретар Ламберто Занијер осудили су данашњи бруталан терористички напад у Тунису и пренели изразе саучешћа породицама жртава терористичког напада.

"Напад у Тунису данас поново показује да је безбедност земаља чланица ОЕБС-а повезана са сигурношћу њених медитеранских партнера сарадње", рекао је Дациц. " Тероризам погађа неселективно и неопходно је сарађивати и удвостручити напоре у борби против тог облика насиља, уз енергичније подвлачење потребе поштовања људских права и владавине права."

Дачић и Занијер позвали су на солидарност и широку мобилизацију свих делова друштва у борби против тероризма. „Супротстављање тероризму захтева свеобухватан приступ и сви имају удео у суочавању са дубљим коренима проблема, при чему је неопходно неговање толеранције и поштовање различитости", изјавио је Занијер.

Тунис се као ОЕБС партнер сарадње заједно са Организацијом ангажује на различитим питањима, укључујући борбу против тероризма, сигурност и управљање границама и подстицање већег политичког учешћа, као и на многим другим питањима.


Фото:REUTERS/Anis Mili