gototopgototop
недеља, 27. септембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са палестинским министром иностраних послова
+ larger fontnormal font- Smaller font
mip palestine_sast._unПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас у Њујорку и са министром иностраних послова Палестине Ријадом Ал Малкијем.

Палестински министар пренео је поздраве председника Палестине Махмуда Абаса и захвалност за добродошлицу која му је била приређена приликом недавне посете Београду (јун 2015. године).
Изразио је наду да ће се убрзо одржати састанак мешовитог комитета две земље, што ће дати позитиван импулс за унапређење билатералних односа. Захвалио је за подршку Србије Резолуцији коју је поднела Палестина, а којом се омогућава да државе нечланице посматрачи истакну заставе у седишту и другим канцеларијама УН-а.

Министар Дачић рекао је да Србија испитује могућности за отварање амбасаде у Рамали. Министар иностраних послова Палестине је изразио наду да ће се поменуто питање убрзо реализовати, и пренео спремност да помогне нашој страни када је у питању тражење локације. Сматра да је ово важна политичка порука, али и порука бизнисменима и привредницима. Изразио је очекивање да ће српског колегу ускоро видети у Рамали.

Шеф српске дипломатије је указао на неприхватљивост чланства Косова у Унеску и замолио за разумевање. Палестински колега је исказао пуно разумевање за српску позицију и поновио позицију своје земље када је у питању непризнавање једнострано проглашене независности КиМ.