gototopgototop
петак, 25. септембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са амбасадором Дитманом
+ larger fontnormal font- Smaller font
sastanak dacic-ditmanПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Савезне Републике Немачке Аксела Дитмана.

У разговору је заједнички констатовано да су односи између Србије и Немачке добри, да их карактеришу сарадња на свим пољима, дијалог на високом нивоу и константан тренд унапређења.

Поред билатералних односа и евроинтеграција Србије, разматрано је и питање мигрантске кризе, у светлу актуелних догађаја, али и уочи предстојећег заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

У разговору је истакнут и значај скупа о мировним операцијама ОЕБС-а који Србија, као председавајућа ОЕБС-у, организује током предстојеће дебате Генералне скупштине Уједињених нација 1. октобра.

Амбасадор Дитман је поновио да Немачка поштује однос Србије према мигрантима и пренео да веома цене да је Србија реаговала уздржано на мере које је предузела Република Хрватска. Постигнута је сагласност да је најважније да дође до смиривања ситуације. Министар Дачић је изнео уверење да ће се проблеми веома брзо решити.

Амбасадор Дитман је истакао да је за Немачку веома важно да се до краја ове године отворе прва два преговарачка поглавља о чланству Србије у ЕУ и истакао да је реално да до тога дође након децембарског састанка Европског савета.