gototopgototop
петак, 14. август 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Одржана презентација планираних активности поводом састанка Министарског савета ОЕБС-а
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0039_1У Министарству спољних послова данас је представљена презентација досадашњих и планираних активности поводом састанка Министарског савета ОЕБС-а, који ће се 3. и 4. децембра одржати у Београду. Састанку Организационог одбора Министарског савета ОЕБС-а су поред председника Организационог одбора, првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића присуствовали и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Братислав Гашић, министарка без портфеља задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић као и в.д. генералног секретара Министарства спољних послова и председник Извршног одбора Министарског савета ОЕБС-а Вељко Одаловић.

Састанак Министарског савета ОЕБС-а, на којем се очекује више од 1.500 учесника, биће одржан 3 и 4. децембра у Београдској арени.

"Још није познато који министри спољних послова ће учествовати, али је несумњиво да ће тај број бити велики, рекао је Дачић, председавајући ОЕБС-у представљајући досадашње и планиране активности поводом састанка Министарског савета ОЕБС-а.

На конференцији у Министарству спољних послова, Дачић је рекао да се састанак Министарског савета ОЕБС-а организује уз највеће мере штедње, подсетивши да је Швајцарска прошле године за тај догађај потрошила 24 милиона швајцарских франака, а да је буџет Србије током председавања ОЕБС-у три милиона евра.

"Овај догађај је политички веома важан за Србију", рекао је Дачић и додао да је Београдска арена по критеријумима ОЕБС-а једини простор у Београду који испуњава све техничке и безбедносне услове и да ће бити велики изазов да се од тог простора направи место за политички догађај.
Према његовим речима, Извршни одбор ће у наредним данима разматрати сва питања у вези са организацијом министарске конференције.