gototopgototop
среда, 14. јануар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Председавајући ОЕБС-у, министар спољних послова Ивица Дачић, најоштрије осудио јучерашњи напад на аутобус у Украјини, захтева моментални прекид ватре
+ larger fontnormal font- Smaller font
 _20140510_1552436776Председавајући ОЕБС-у, министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, оштро је осудио јучерашњи трагични инцидент у коме је неколико људи изгубило живот и рањено у аутобусу близу владиног контролног пукнта у Бухасу, источна Украјина.

„Најстроже осуђујем овај напад на недужне цивиле. Изузетно ме је потресла вест о овој несрећи са трагичним исходом и желео бих да изразим своје најискреније саучешће породицама жртава."

„Овај инцидент се догодио у тренутку када се ситуација на истоку Украјине знатно погоршала и ја позивам обе стране да одмах обуставе употребу силе, покажу уздржаност и да се врате преговарачком столу и имплементирају обавезе предвиђене уговором из Минска.
Пажљиво пратим ситуацију у Украјини кроз извештаје Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а и апелујем на све да омогуће безбедан и неометан приступ посматрачима ОЕБС-а у свим подручјима како би они могли што боље да раде свој посао."