gototopgototop
понедељак, 30. март 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Србија негује пријатељске односе са земљама југоисточне Азије
+ larger fontnormal font- Smaller font
mahbubaniПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас Кишора Махбубанија, једног од најутицајнијих експерата за међународне односе, истакнутог дипломату, некадашњег високог функционера Министарства спољних послова Сингапура, председавајућег Савету безбедности УН-а у два наврата и декана Школе за јавну политику „Ли Кван Ју" Националног универзитета у Сингапуру.

У срдачном разговору размењена су мишљења о глобалним питањима и изазовима, као и о начинима унапређења регионалног и светског мира и безбедности. Истакнуто је да Србија негује односе пријатељства и узајамног разумевања са земљама Југоисточне Азије, а посебно је заинтересована да на свом путу реформи усваја искуства Сингапура као успешног примера економског лидера у региону.

Шеф српске дипломатије истакао је допринос експерата попут Кишора Махбубанија продубљивању сарадње Србије и Сингапура. Министар Дачић честитао му је на објављивању књиге „Велика конвергенција: Азија, Запад и логика једног света" на српском језику, у издању Центра за међународне односе и одрживи развој.