gototopgototop
четвртак, 19. март 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио у посету амбасадора Исламске Републике Иран у Републици Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0002_2Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Исламске Републике Иран у Републици Србији Маџида Фахимпура.

Амбасадор Ирана је министру Дачићу предао телеграм саучешћа министра спољних послова Ирана, Мохамад Јавад Зарифа поводом трагичне хеликоптерске несреће у којој је изгубљено 7 живота. „Вашој Екселенцији и народу Србије изражавам саучешће поводом овог трагичног догађаја, уз саосећање са породицама настрадалих у њиховом болу", наводи се у телеграму.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је изнео интерес Републике Србије да унапреди односе са Ираном, нарочито у домену економије, културе и образовања.

Министар Дачић поздравио је преговоре о иранском нуклеарном програму који су у току и изразио очекивање да ће доћи до приближавања ставова и постизања коначног договора.

Амбасадор Ирана је шефу српске диоломатије уручио позив за учешће на Министарском састанку Покрета несврстаних, који ће се од 7. до 10. јуна одржати у Техерану, додавши да би то била добра прилика и за јачање укупне билатералне сарадње.

Амбасадор Маџид Фахимпур такође је нашем министру пренео жеље министра спољних послова Ирана за здравље и успех, а народу Србије напредак и просперитет.