gototopgototop
петак, 13. март 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министри Дачић и Митов разговарали о билатералним односима и заједничким пројектима Србије и Бугарске
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic -_mitovПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Београду са министром спољних послова Бугарске Даниелом Митовим.

Саговорници су се сложили да су односи Србије и Бугарске добри, да постоји обострана спремност за њихово даље унапређење на темељу заједничких интереса, као и спремност за наставак рада на заједничким инфраструктурним пројектима.

Шефови дипломатије Србије и Бугарске су на заједничкој конференцији за новинаре најавили да ће две земље заједнички наставити да раде на пројектима попут Коридора 10, железничке пруге, гасне интерконекције и повезивања електроенергетских система.

Министар Митов, који први пут борави у Београду у својству министра спољних послова, изјавио је да Бугарска наставља да подржава интеграцију Србије у ЕУ и да је спремна да подели своја искуства и позитивна и негативна, како би помогла Србији на том путу.

Министри Дачић и Митов на данашњем састанку разговарали су и о положају националних мањина.

"У пријатељском духу треба да решавамо све проблеме и омогућимо бољи положај националних мањина'', рекао је Дачић, а Митов је изразио захвалност Влади Србије на спремности за решавање евентуалних проблема бугарске мањине.