gototopgototop
петак, 17. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадори Киф и Вилхелм министру Дачићу упутили позив за учешће на Конференцији министара спољних послова ЈИЕ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - Вилхем - КифПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадоре СР Немачке и Уједињеног Краљевства, Хајнца Вилхелма и Дениса Кифа. Амбасадори су министру Дачићу уручили позив шефова дипломатијa Немачке и Уједињеног Краљевства, Франк-Валтера Штајнмајера и Филипа Хамонда, за учешће на Шестој конференцији министара спољних послова земаља Југоисточне Европе, коју 5. новембра у Берлину организује немачки Аспен институт. Министри Штајнмајер и Хамонд су покровитељи ове конференције, а предвиђено је учешће шефова дипломатија из региона, бројних посланика Бундестага, Европског парламента, као и високих званичника САД.

Реч је о традиционалном скупу на коме се разматрају бројна питања регионалне сарадње у Југоисточној Европи, јачања заједништва, доприноса стабилизацији и подстицаја економског развоја земаља региона.

Током данашњег састанка, министар Дачић и амбасадори Вилхелм и Киф размотрили су и актуелне догађаје у региону, питања из домена билатералних односа Србије са Немачком и Уједињеним Краљевством, као и предстојеће председавање Србије ОЕБС-у.