gototopgototop
четвртак, 14. август 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић очекује подршку Бундестага у евроинтеграцијама
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ЈуратовићПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас посланика немачког Бундестага Јосипа Јуратовића, члана Социјадемократске партије Немачке (СПД).

Министар Дачић истакао је значај унапређивања свеукупне сарадње Србије и Савезне Републике Немачке и заложио се за јачање парламентарне сарадње. Шеф српске дипломатије информисао је саговорника о преговарачком процесу о чланству у ЕУ, као и о нашој позицији у вези са отварањем појединих преговарачких поглавља. Дачић је изразио очекивања да ће политика Владе Србије у погледу преговарачког процеса са ЕУ и процеса нормализације са Приштином убудуће наилазити на више разумевања и подршку немачких посланика.

Јосип Јуратовић, који је члан парламентарних одбора за спољне послове и заменик председавајућег Парламентарне групе „СРН-ЈИЕ", борави у посети Београду, са жељом да се упозна са реформама Владе Републике Србије, детаљима преговарачког процеса о чланству у ЕУ, процесом нормализације односа са Приштином, као и са нашим виђењем развоја у региону, о чему ће обавестити своје колеге посланике по повратку у Берлин. Нагласио је да, као посланик Бундестага, жели да да свој лични допринос стабилизацији региона и његовој интеграцији у ЕУ.
Кључне речи: Немачка Ивица Дачић