gototopgototop
четвртак, 24. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет министра Дачића са Ли Манчангом, новоименованим амбасадором НР Кине у Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ЛиПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, поводом ступања на нову дужност у Републици Србији.

Односи две земље тренутно су на највишем нивоу у протеклих неколико деценија, сложили су се саговорници, и континуирано се унапређују на основама успостављеног стратешког партнерства. Истакнута је важност даљег унапређења политичког дијалога и размене посета на највишем нивоу.

Министар Дачић истакао је да су српско-кинески односи традиционално пријатељски и да их обележава међусобно поверење и уважавање, те подршка у најважнијим питањима од интереса за две земље и народ. Том приликом захвалио се на значајној помоћи Владе и грађана НР Кине намењене ублажавању последица катастрофалних поплава у Србији.

Шеф српске дипломатије истакао је да Србија даје пуну подршку сарадњи у оквиру механизма Кина – земље централне и источне Европе (ЦИЕЗ), при чему је нагласио значај заједничких инфраструткурних и енергетских пројеката који имају и регионални значај, као што су изградња аутопута Обреновац-Љиг, модернизација пруге Београд – Будимпешта.

Амбасадор Ли нагласио је да Кина придаје велику пажњу јачању сарадње са Србијом у свим областима и рекао да ће током свог мандата настојати да пружи пун допринос унапређењу билатералних односа, посебно у области привреде, укључујући и кроз механизам сарадње Кине и 16 земаља ЦИЕЗ.

Кључне речи: Кина Ивица Дачић