gototopgototop
уторак, 15. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић учествује на Донаторској конференцији у Бриселу
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ивица ДачићПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествоваће, у делегацији коју предводи председник Србије Томислав Николић, на Међународној донаторској конференцији за помоћ Србији и Босни и Херцеговини, у среду, 16. јула 2014. године у Бриселу.

Организатор Донаторске конференције је Европска комисија, која копредседава заједно са Француском и Словенијом. Циљ конференције је прикупљање средстава донатора за обнову Србије и Босне и Херцеговине и унапређивање одбране од поплава и природних катастрофа у региону.

На конференцији ће учествовати председница Владе Словеније Аленка Братушек, министар иностраних послова Француске Лоран Фабијус, комесар за проширење Европске уније Штефан Филе и европска комесарка за хуманитарну помоћ Кристалина Георгиева.

Учешће на конференцији потврдило је више стотина представника институција и земаља чланица Европске уније и других земаља. Поред Уједињених нација и њених агенција, Светске банке, Међународног монетарног фонда, ОЕБС-а и регионалних развојних банака, конференцији ће присуствовати и бројне невладине организације, Међународни црвени крст, као и представници приватног и цивилног сектора и медија.