gototopgototop
четвртак, 19. јун 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић разговарао са МИП Бугарске и Румуније
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-bugarski-ministarПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је у Варни, где предводи делегацију Србије на састанку Савета министара спољних послова Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC), разговарао са министрима спољних послова Бугарске и Румуније, Кристијаном Вигенином и Титусом Корлацеаном.
Бугарски министар Вигенин истакао је у разговору са министром Дачићем да ће се досадашња снажна подршка Бугарске евроинтеграцијама Србије наставити.
Бугарског шефа дипломатије министар Дачић позвао је да посети Београд у јулу.
У разговору са румунским министром Корлацеаном, министар Дачић захвалио се на помоћи коју је Румунија пружила Србији након недавних катастрофалних поплава.
Министар Дачић је у говору који је одржао на конференцији истакао да je регионална сарадња један од главних спољнополитичких приоритета Републике Србије, те стога Србија настоји да подржи сваку иницијативу која за циљ има промоцију дијалога, мултилатералне економске сарадње и јачање регионалних добросуседских односа.
Република Србија, као држава која се налази у процесу приступања ЕУ, снажно подржава јачање сарадње Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC) и ЕУ у циљу остваривања конкретних резултата и циљева међусобне сарадње, додао је министар Дачић.