gototopgototop
петак, 06. јун 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић захвалио УАЕ на хуманитарној помоћи
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - Ал ДахериПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији Џумом Рашид Сејф Ал Дахеријем.

Амбасадор Ал Дахери најавио је да ће данас и сутра обићи места Уб и Крупањ и уручити хуманитарну помоћ коју је за грађане поплављених подручја обезбедила фондација Калифа бин Зајед Ал Нахјан. Ал Дахери је саопштио да је, поред већ обезбеђене помоћи, планирано да фондација из Уједињених Арапских Емирата финансира изградњу између 40 и 50 кућа у угроженим подручјима.

Министар Дачић захвалио је амбасадору Ал Дахерију на помоћи коју су нам Уједињени Арапски Емирати пружили у санирању последица поплава, истакавши да је та помоћ међу највећима коју је Република Србија до сада примила.

Амбасадор Ал Дахери уручио је шефу српске дипломатије позивно писмо министра иностраних послова Уједињених Арапских Емирата Абдулаха бин Заједа Ал Нахјана за учешће на међународном форуму „Sir Bani Yas", који ће се од 14-16. новембра 2014. године одржати у Абу Дабију.

Шеф српске дипломатије изразио је уверење да ће у наредном периоду започети реализација пројеката који су договорени са емиратском страном.